Nyheter

31 jan 2020

Allmäntandläkare med forskningsuppdrag sökes

För att öka kvalitetsarbetet och forskningsaktiviteten i allmäntandvården söker nu Folktandvården Västerbotten efter allmäntandläkare som ska prova på forskning.

30 jan 2020

Umeåforskare får miljonanslag från Hjärt-Lungfonden

Fonden har beslutat att dela ut 7,3 miljoner kronor i anslag till forskare i Umeå. Pengar som kommer från det senaste årets insamling.

29 jan 2020

Nytt team tar PICC-line till Skellefteå

Sedan oktober finns ett venaccess-team på Skellefteå lasarett. Som namnet antyder är de specialiserade på att via ultraljudsledd teknik leta reda på och navigera sig fram genom patienternas blodkärl. En uppskattad förmåga, inte minst bland svårstuckna patienter.

28 jan 2020

Ny bildbank för Region Västerbotten

Region Västerbottens bildbank innehåller hundratals verksamhetsbilder samt bilder på tjänstepersoner och politiker.

24 jan 2020

Semesterväxling – en ny förmån i Region Västerbotten

Nu kan Region Västerbotten erbjuda en del medarbetare en möjlighet att växla in semestertillägget mot extra lediga dagar. I dag är det Sveriges Ingenjörer, Fysioterapeuterna, Naturvetarna, Jusek, Vision, SRAT, Akademikerförbundet SSR och Sveriges Arbetsterapeuter som har tecknat avtal med arbetsgivaren om semesterväxling. Fler fackförbund kan komma att teckna semesterväxlingsavtal.

23 jan 2020

Regionen deltar på Uniaden den 28–29 januari

Den 28–29 januari är Region Västerbotten med på arbetsmarknadsmässan Uniaden i Umeå för att skapa nya kontakter bland de drygt 6 000 studenter som besöker arrangemanget.

23 jan 2020

Nu påbörjas vård på distans från Spanien

Projektet Västerbotten utan gränser, en ny modell inom digital hälso- och sjukvård, går nu in i en ny fas. Med projektmedel från Vinnova påbörjas ett samarbete med läkare från Spanien, Skellefteå kommun och Designhögskolan i Umeå. – En läkare ska på distans vara Region Västerbottens läkarstöd vid ett korttidsboende i Skellefteå, säger Virginia Zazo, en av projektledarna.

23 jan 2020

Sexuellt överförbara infektioner ökar i Västerbotten

Fler personer än vanligt i länet fick klamydia, gonorré och syfilis under 2019. Har du haft oskyddat sex? Då bör du testa dig för könssjukdomar. 

22 jan 2020

Norrlands universitetssjukhus trea i landet

När Dagens Medicin återigen rankade landets bästa sjukhus hamnade Norrlands universitetssjukhus på en tredje plats i kategorin Bästa universitetssjukhus. Tidigare år har Nus placerat sig som etta tre gånger och tvåa tre gånger.

21 jan 2020

Västerbottensveckorna 30 år

2020 är året då en av länets viktigaste mötesplatser, Västerbotten på Grand Hôtel, firar 30-årsjubiléum. Den 21 januari invigs Västerbottensveckorna och går under temat ”Det hållbara ledarskapet”.

16 jan 2020

Kömiljard gav kortare köer och nöjdare medarbetare

När pengarna efter den så kallade kömiljarden fördelades för 2019 fick Region Västerbotten ta del av 82 miljoner kronor, nästan full pott och bland de bästa i landet. – Det är naturligtvis ett bra tillskott för hälso- och sjukvården i länet, men den största vinsten är den ökade tillgängligheten för patienterna, säger Ulrica Bergström, chef för länssjukvårdsområde 2.

14 jan 2020

Hälsa och vård i Västerbotten – en tidning till alla hushåll

I veckan får alla hushåll i länet tidningen Hälsa och vård i Västerbotten i brevlådan. Spara tidningen – den innehåller råd och inspiration som räcker hela året!

13 jan 2020

Tandsköterskeutbildningen i Umeå får högsta betyg

Under oktober 2019 genomfördes en kvalitetsgranskning av tandsköterskeutbildningen i Umeå och bedömningen blev ”Mycket hög kvalitet”, vilket är det högsta betyget som går att få.

08 jan 2020

Storslam för Västerbottens YH-utbildningar

Västerbotten har beviljats 19 yrkeshögskoleutbildningar för 2020 inom flera branschområden.

02 jan 2020

Återvände till folktandvården i Västerbotten

En välkomnande arbetsgivare, intressanta arbetsuppgifter och närheten till familj och vänner lockade Lisa Kastenbom och Niklas Sundling, två utflyttade tandläkare, att återvända till Västerbotten.