Nyheter

29 sep 2022

Skellefteå kommuns bibliotek hbtq-diplomerade

På alla folkbibliotek, sjukhusbibliotek och flera skolbibliotek i Västerbotten utbildas bibliotekspersonalen i frågor som rör sexualitet och könsidentitet samt livsvillkor för hbtq-personer. Regionbibliotek Västerbotten och Folkhälsoenheten står bakom utbildningen som avslutas med en hbtq-diplomering.

29 sep 2022

Genomfartsförbud på Petrus Laestadius väg från 3 oktober

Från och med 3 oktober och ett år framåt införs ett genomfartsförbud för motortrafik på Petrus Laestadius väg. Förbudet gäller en begränsad sträcka och parkeringar kommer vara tillgängliga. Trafiksituationen för bilister och bussars är bland annat anledningen.

29 sep 2022

Räddar liv genom att utreda genetiska hjärtsjukdomar

Idag, den 29 september, är det den internationella hjärtdagen runt om i världen. En dag som uppmärksammar farliga hjärtsjukdomar och slaganfall. Kardiovaskulära sjukdomar är den ledande dödsorsaken idag och orsakar 17,3 miljoner dödsfall varje år, en siffra som stiger konstant, enligt FN:s regionala informationskontor.

27 sep 2022

Sammanfattning från regionstyrelsen den 27 september

Idag sammanträdde regionstyrelsen i Region Västerbotten. Läs en sammanfattning av styrelsens beslut.

27 sep 2022

Ny utmärkelse för digital utveckling i Västerbotten

Guldmolnet är en ny årlig utmärkelse till en verksamhet som utvecklar länet genom digitalisering. Det är instiftat av Strategirådet för digital utveckling och årets vinnare kommer att uppmärksammas under Mötesplats Digitala Västerbotten den 14-15 december. Nomineringen är öppen till den 31 oktober.

26 sep 2022

Med farmaceutiskt perspektiv

Kliniska apotekare identifierar, löser och förebygger läkemedelsrelaterade problem och hjälper vården att använda läkemedel på ett patientsäkert sätt. – Vi ser på patienternas läkemedelsbehandling ur ett farmaceutiskt perspektiv, säger Sara Norberg, klinisk apotekare vid Region Västerbotten.