Nyheter

28 feb 2023

Efter utbildning i digital kompetens: "Vi blir en attraktivare arbetsgivare".

Ulrika Gidlund, enhetschef Lokalvård, drift och service i Örnsköldsviks kommun var en av deltagarna i utbildningen Digital kompetens för chefer och ledare. En utbildning som genomfördes i regi av Region Västerbotten tillsammans med företaget DigJourney.

28 feb 2023

Stabilt förtroende för hälso- och sjukvården

Invånarna i Västerbotten har ett stort förtroende för hälso- och sjukvården. Samtidigt ökar även förtroendet för och användningen av digitala lösningar. Det visar 2022 års hälso- och sjukvårdsbarometer.

27 feb 2023

Sveriges regioner vill se en långsiktigt hållbar läkemedelslagstiftning i Europa

Den europeiska läkemedelslagstiftningen håller på att revideras. Tillsammans har Sveriges alla regioner ett gemensamt budskap: gå ifrån det tidigare starka industriperspektivet och fokuset på att nya läkemedel ska godkännas, till att i stället möjliggöra stärkt tillgängliggörande av relevanta behandlingar till patienter.

27 feb 2023

Dags att boka tid för vårens vaccination mot covid-19

Nu öppnar möjligheten att boka tid för en till påfyllnadsdos vaccin mot covid-19. Påfyllnadsdosen rekommenderas till alla som är 80 år eller äldre och till personer som bor på särskilda boenden för äldre. Påfyllnadsdosen är viktig för att behålla ett högt skydd mot allvarlig sjukdom.

27 feb 2023

Vad händer just nu kring förlossningen i Lycksele?

 Här reder vi ut läget kring förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett och beslutet att stänga verksamheten tillfälligt. Hur går med upphandlingen av driften av verksamheten och vad innebär den så kallade Lyckselemodellen? 

26 feb 2023

Störningar i e-tjänsten Journalen på 1177.se

För närvarande kan man uppleva störningar i e-tjänsten Journalen på 1177.se, där man genom att logga in på webbplatsen kan läsa sin journal via nätet. Störningarna varierar regionalt och påverkar bland annat Region Västerbotten.

24 feb 2023

Flagga hissas för Ukraina

Den 24 februari 2022 inledde Ryssland sitt invasionskrig mot Ukraina och den ukrainska befolkningen har fått utstå ett år av svåra umbäranden. Reaktionen från omvärlden har varit stark och de flesta länder i världen har på olika sätt ställt upp på Ukrainas sida.