NYHETER 2023-11-01

Patrik Sällström ny regional utvecklingsdirektör i Västerbotten

Onsdagen den 1 november tillträder Patrik Sällström tjänsten som regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten. Han kommer närmast från en chefsposition på Tillväxtverket i Östersund och efterträder Anders Byström som varit tillförordnad regional utvecklingsdirektör sedan den 31/5.

Patrik Sällström ny regional utvecklingsdirektör i Västerbotten

 

Patrik Sällström blir regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten, med ansvar för att leda, utveckla och samordna den regionala utvecklingsförvaltningen. Mellan 1999 och 2010 arbetade Patrik Sällström som planeringsdirektör på Länsstyrelsen i Västerbotten med regionala utvecklingsfrågor. Därefter har han arbetat som regionchef på Tillväxtverket i Östersund.

– Jag ser fram emot möjligheten att få jobba med regionala utvecklingsfrågor i en region som på så många olika sätt genomgår en betydande samhällsomvandling. Västerbotten är och ska vara en föregångare i omställning. För att lyckas är några viktiga frågor att arbeta med fortsatt befolkningstillväxt, kompetensförsörjning, infrastruktur, kultur, samhällsplanering och bostadsbyggande, säger Patrik Sällström.

Anders Byström hälsar Patrik Sällström välkommen till ett uppdrag som han själv tycker har varit jätteintressant och en väldigt positiv upplevelse.

– Framför allt i Västerbotten finns det etableringar som kommer att vara starkt bidragande till den gröna omställningen i industrin. Vi är i blickfånget nu, och det är viktigt att stötta den utvecklingen – det finns en hel del att göra. Inte minst måste vi stötta de kommuner där det händer mest, och samtidigt se till att hålla ihop Västerbotten för att utvecklas tillsammans. Västerbotten har en grym potential! säger Anders Byström.

 

Fakta Patrik Sällström

Född: 1970

Uppvuxen i: Örnsköldsvik.

Utbildning: civilekonom vid Umeå universitet

Bor: i Östersund och Umeå

 

Kontakt:

Patrik Sällström

patrik.sallstrom@regionvasterbotten.se

076-049 79 75

 

Anders Byström

anders.bystrom@regionvasterbotten.se

076-146 45 36

Tillbaka till nyhetslistan