NYHETER 2023-10-02

Bibliotek i beredskap - snart öppnar kompetenswebben!

Fredagen den 9/6 välkomnar vi folkbiblioteken i hela Västerbotten och i hela Norrbotten till en vernissage av kompetenswebben Bibliotek i beredskap.

En tecknad bild av en radio

Bibliotekens roll i totalförsvaret

Alla har inte hittat vilken roll just ens eget folkbibliotek spelar i händelse av kris, krig eller förhöjd beredskap. Hur arbetar man tillsammans med sin huvudman för att ändå säkra bibliotekets uppdrag?

Bibliotek i beredskap

Behovet att landa - och samla - olika former av resurser resulterade i en webb. Den är föränderlig och uppdateras löpande.

Vernissage!

Välkommen på vernissage fredag 9 juni kl. 9.00-9.45. Vernissage hålls digitalt i Zoom. Anmäl dig via länken nedan.

Bjud gärna med kollegor och/eller medarbetare som ni tror skulle behöva öka sin kunskap kring bibliotekens roll i samhället, bibliotekens roll i totalförsvaret och generellt beredskapsarbete i biblioteken.

Ni kommer också att få träffa arbetsgruppen, som berättar mer om hur man kan arbeta med webben, hur det går till att delta, och förstås om de spännande fiktiva ingångarna till ett stort och ibland lite svårt område. Det är författarna Mats Söderlund och Therese Henriksson som utifrån sina egna litterära universa fantiserat och skrivit ned det de tänker sig att  bibliotekens roll i totalförsvaret är. Vad gör biblioteken när krisen eller kriget kommer...? Novellerna utspelar sig i våra län, och finns att både läsa och lyssna på.

Inbjudan vernissage 9 juni.pdf

 

Tillbaka till nyhetslistan