NYHETER 2022-05-06

Ny konstutställning på Galleri Alva: Saxofonsolo

Saxofonsolo är en spännande konstutställning av Pyr å Jox där teckningar och texter har sammanfogats utan vetskap om varandra. Den visas på Galleri Alva den 6 maj – 31 maj. Vernissage hålls på fredag 6 maj kl. 12:00.

Bild på konstföremål, lejon

Konstnärerna berättar:

Saxofonsolo är en utställning där vi visar teckningar och texter som vi gjort under tre novembermånader. Varje dag har vi gjort en bild och en text som vi i slutet av dagen har limmat ihop. När någon av oss gör en bild, skriver den andra en text. Vi får inte se vad den andra gör och vi får inte ändra något i efterhand, när dagen är över. Det är svårt, för ofta skäms man och vill göra om. Men så en dag har en månad gått och kvar blev det här.

Pyr å Jox är Matilda Nordenström och Martin Eltermann och har funnits sedan 2014.


Konstnär: Pyr å Jox
Titel: Saxofonsolo
Tid: 6 maj – 31 maj 2022
Vernissage: Fredag 6 maj kl 12.00
Plats: Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D
Öppettider: måndag-torsdag 10-16, fredag 10-14


Om Galleri Alva
Alva kultur, ett centrum för kultur i vården, på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Inrättandet av ett kultur i vården-centrum innebär att en fysisk mötesplats för olika kulturarrangemang finns tillgängligt för patienter, anhöriga och anställda inom landstinget och ger möjlighet till miljöombyte och rekreation. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter inom de tre sjukhusen och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom landstinget.

Mer om Alva kultur

 

För mer information

Peter Lundström
Utställningsansvarig, Galleri Alva
070-598 94 36
jarl.peter.lundstrom@gmail.com

 

Tillbaka till nyhetslistan