Undersköterska

Jessica Robertsson jobbar som undersköterska i Lycksele. Foto: Klas Sjöberg.

Jag har alltid vetat att jag ville bli undersköterska. Flera i min släkt har jobbat inom vården så jag har tidigt fått se vilken fantastisk samhällsnytta man gör i rollen som undersköterska. En annan anledning att jag valde att plugga till undersköterska var att jag kunde bo kvar i Lycksele. Undersköterskor behövs överallt, på landet liksom i stan.

Mitt jobb här på hälsocentralen handlar om provtagningar och såromläggningar samt även att assistera på mindre operationer och att avlägsna stygn. Den gemensamma nämnaren skulle jag säga är att möta människor. Det är väldigt givande men kan förstås vara tungt stundtals.

Jag trivs jättebra med mitt jobb och känner mig ständigt nyfiken och intresserad att lära mer. Att läsa till undersköterska är ett smart val eftersom du har så många valmöjligheter sedan. Ofta handlar jobbet om omvårdnad och möten med människor men inte alltid. Det finns en stor variation av arbetsplatser, arbetsuppgifter och arbetstider. Som undersköterska står du aldrig utan jobb.