Våra hälsocentraler och sjukstugor

I Västerbottens län finns 33 hälsocentraler och sjukstugor som drivs av Primärvården Västerbotten.

Söker du vård?

Här kan du hitta adresser och kontaktuppgifter till alla hälsocentraler och sjukstugor i Västerbotten.

Hitta hälsocentraler och sjukstugor på 1177.se

Vi är det naturliga förstahandsvalet vid sjukdom och vi arbetar även hälsofrämjande och förebyggande. Till oss kommer patienter i alla åldrar, från nyfödd till gammal och vi finns till för dig dygnet runt.

Hälsocentraler

Vid våra hälsocentraler möter du läkare och distriktssköterskor med olika kompetenser, BVC-sköterskor, barnmorskor, rehabpersonal, kuratorer, psykologer med flera. Det finns också specialmottagningar för inkontinens, diabetes, blodtryck och astma.

Vid flera av våra hälsocentraler finns det familjecentraler i ett nära samarbete med kommunen. Vid våra familjecentraler finns MVC, BVC, öppen förskola samt familjerådgivning.

Sjukstugor

Vi gör det möjligt för dig att bo i glesbygd. I Västerbotten finns det sju sjukstugor som drivs av Primärvården Västerbotten. Dessa liknas med "små sjukhus". De finns på orterna Dorotea, Malå, Sorsele, Storuman, Tärnaby, Vilhelmina och Åsele.

Här finns sedvanlig läkarmottagning med distriktssköterskor, mödravårdscentral, MVC, barnavårdscentral, BVC, sjukgymnastik, arbetsterapi och kuratorsverksamhet. Det finns även egna laboratorier och röntgen.På sjukstugorna finns också ambulansverksamhet och akutvårdsavdelning med vårdplatser bemannad dygnet runt. Det gör att du kan få hjälp med akuta besvär dygnet runt.