Sommarjobb för ungdomar

Är du ungdom och nyfiken på hur det är att jobba inom hälso- och sjukvård? Sök sommarjobb hos oss på Region Västerbotten! Vi lottar ut platser på sjukhusen i Umeå, Lycksele och Skellefteå.

Visste du att medarbetare i kommuner och regioner upplever att de har intressanta och meningsfulla arbeten? I Region Västerbotten jobbar vi för dem som vi finns till för – västerbottningarna.

När du sommarjobbar här arbetar du tillsammans med ordinarie personal. Du får viktiga erfarenheter och en värdefull rad i ditt cv. Eftersom vi lottar ut platserna bland er som söker, så alla har samma chans att få ett jobb.

Det krävs för att söka

Du kan söka sommarjobb från det året du fyller 17, till och med det året du fyller 18. För att kunna få sommarjobba hos Region Västerbotten behöver du kunna arbeta under hela perioden, som är tre veckor lång.

Ansökan

I annonserna finns mer information om arbetet, hur du ansöker och vem du kan kontakta om du har frågor.

Vad vill du arbeta med?

Sommarjobben finns inom flera olika områdena: vaktmästeri, köks- och caféarbete, administrativa uppgifter, arbete inom personalklubben, fastighetsservice och lättare vårdarbete. Du får önska vilken typ av arbete du vill utföra, så att vi kan hitta en så bra placering som möjligt åt dig. Ju fler alternativ du kryssar i desto större chans har du att bli lottad, eftersom flera av arbetsplatserna erbjuder en kombination av olika arbetsuppgifter. Verksamheten ser olika ut i Umeå, Lycksele och Skellefteå, så kan arbetsuppgifterna variera något mellan orterna.

Vilken period vill du helst arbeta?

I ansökan kryssar du för vilken eller vilka perioder du söker jobb. Dina chanser att bli lottad ökar om du kryssar för fler perioder.

  • Period 1: vecka 25, 26 och 27
  • Period 2: vecka 28, 29 och 30
  • Period 3: vecka 31, 32 och 33

Vi placerar så gott det går efter önskemål, men vi kan inte lova att du får precis det du önskar.

Arbetstider

Arbetsdagen är sex timmar per dag, måndag till fredag. Arbetstiderna kan variera, men du börjar tidigast klockan 7 och slutar senast klockan 19. Om du har fyllt 18 år har du även möjlighet att jobba helg och kväll.

Om du får jobbet

Om du är en av dem som får ett sommarjobb hos oss kommer vi att kontakta dig via e-post och bjuda in dig till en introduktion.

Covid-19

Region Västerbotten erbjuder en trygg arbetsmiljö för sommarjobbare. Du kommer inte att vara där patienter som har konstaterad eller misstänkt covid-19 finns. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Om samhällssituationen förändras, till exempel att smittan ökar, kan vi behöva fatta eller följa beslut som ändrar förutsättningarna för att anställa sommarjobbare. Om det händer kommer vi att informera om det så snabbt som möjligt.