NYHETER 2020-09-15

Stora Turismpriset 2020

Region Västerbotten Turism har nominerat Gårdshem till Stora Turismpriset. Gårdshem i Umeå gör det enkelt att äta gott av lokala råvaror från ett tjugotal lokala producenter och mathantverkare och har under pandemin utvecklat nya erbjudanden och försäljningskanaler.

Stora Turismpriset 2020 uppmärksammar företag som under coronapandemin utvecklat sin verksamhet på ett hållbart och innovativt sätt. I år utses ingen enskild vinnare, istället lyfter priset varje läns nominering som exempel och inspiration för andra företag. Därför är Gårdshem även en av vinnarna.

– Vi tycker att Gårdshem på ett positivt sätt tagit pandemin som en möjlighet till utveckling av företaget med hjälp av digitala kanaler, säger Annika Sandström, Regionturismchef, Region Västerbotten.

Utveckling av nya företagsmodeller

Vinnarna tar emot priset den 25 november i samband med konferensen ’Besöksnäringen på agendan’. Samtliga nominerade vinner en prissumma på 10 000 kronor och en workshop-dag som fokuserar på aktuella trender och förnyelse. 

– Vi hoppas Gårdshem kan inspirera företag i länet och på andra platser till utveckling av nya företagsmodeller som i en förlängning kan innebära konkurrensfördelar, säger Annika Sandström.

Ur motiveringen

Gårdshem i fysisk butik i Umeå och på nätet har skapat uppmärksamhet för regionala produkter. Under pandemin har butiken hållit stark digital närvaro och erbjudit allt från nätbaserade provsmakningar av ost till hemkörning av varor. Därigenom har butiken även varit ett stöd för många småskaliga producenter som utgör grundstenen i den västerbottniska måltidsbaserade upplevelseindustrin. Gårdshem erbjuder mat och dryck kryddat med anekdoter och intressanta detaljer som visar på en gedigen kunskap och passion.

Tillbaka till nyhetslistan