NYHETER 2021-01-20

Utvecklingskraft för hållbar besöksnäring

Från årsskiftet är Sirpa Kärki en del av Region Västerbotten Turism och hennes fokus kommer att vara Västerbotten Experience och utveckling av en hållbar besöksnäring.


– Så härligt att jobba med det jag brinner för. Västerbotten har stora möjligheter i utveckling av naturturism tillsammans med lokalsamhället. Det är två dimensioner som går hand i hand och på några platser i länet jobbar redan besökare, fritids- och fastboende tillsammans med upplevelser och service, berättar Sirpa Kärki.
Hon tycker att Västerbotten har en potential med en oförstörd natur, men ser också utmaningar för besöksnäringen där transporter och service brister, med andra ord ett system som gynnar företagandet och en ekonomisk utveckling.

Vill ses och snart i verkligheten
Sirpa Kärki har en bakgrund som kulturvetare (arkeologi, etnologi) och har jobbat med EU-projektledning, affärsutveckling åt bland annat Nordmalings kommun. Hon arbetade en tid vid Olofsfors bruk som intendent och har också varit turismentre-prenör. Många känner Sirpa som destinationsutvecklare vid Visit Umeå, tjänsten hon nu lämnar. Privat kretsar hennes intresse kring naturen, fotografering, kultur och mat.
– Jag har ett stort kontaktnät i första hand i Umeåregionen som jag nu ser fram emot att vidga till hela länet. Jag hoppas att vi ses inom kort och snart i verkligheten, avslutar Sirpa Kärki, strateg, hållbar besöksnäring .

Tillbaka till nyhetslistan