Aspirantutbildning för sjuksköterskor inriktning operationssjukvård

Vill du arbeta i ett multiprofessionellt team med patienten i fokus där ingen dag är den andra lik? Är du noggrann och har lätt för att samarbeta med andra och tycker om att hantera oväntade situationer? Är du intresserad av nyskapande metoder och avancerad teknik? Vill du veta mer vad som händer bakom operationsavdelningens dörrar?

Foto: Klas Sjöberg

Nu finns möjlighet för dig som är sjuksköterska att söka till en aspirantutbildning och få en inblick i jobbet som operationssjuksköterska före du påbörjar din specialistutbildning.

Våren 2021 startar Centrum för anestesi, operation och intensivvård på Norrlands universitetssjukhus en aspirantutbildning där du som anställd av region Västerbotten under två månader får prova på jobbet som operationssjuksköterska, med start 18 januari.

För att du ska få en djupare förståelse för yrket kommer vi att kombinera praktiskt arbete med teori och tid för reflektion med en mentor. Under utbildningen kommer du succesivt få utföra svårare uppgifter i takt med att dina kunskaper ökar.

Under aspirantutbildningen blir du anställd på Centrum för anestesi, operation och intensivvård och du behåller din lön. Du söker själv till specialistsjuksköterskeutbildningen med inriktning mot operationssjukvård och har chansen att gå utbildningen med bibehållen lön – under förutsättning att du efter avslutad utbildning kommer och arbetar med oss.

Efter avslutad aspirantutbildning kommer du ha ett stort försprång när du väl börjar specialistsjuksköterskeutbildningen med inriktning mot operationssjukvård.

Utbildningsstart VT 2021

Kursen startar den 18 januari 2021 och pågår i 8 veckor.

Anmälan: Sista ansökningsdag 16 oktober 2020.

Anmäl dig här

Behandling av personuppgifter
Genom att fylla i formuläret samtycker du till att Region Västerbotten sparar och behandlar de personuppgifter du angivit i formuläret.
Läs mer om hur Region Västerbotten behandlar dina personuppgifter.

Frågor eller mer information

Fredrik Pärson
Biträdande avdelningschef, Ortopedoperation
076-818 39 19
Fredrik.parson@regionvasterbotten.se

Anna Löfgren
Biträdande avdelningschef, Operationsavdelning 3
072-716 11 43
Anna.K.lofgren@regionvasterbotten.se