Primärvård

Välkommen till Primärvården Västerbotten – vårt mål är att skapa god hälsa för alla, hela livet!

 

Trygghet - Stolthet - Kvalitet

Vi erbjuder trygghet för våra patienter genom att ha hög tillgänglighet, ett gott och respektfullt bemötande och genom att planera vården i samråd med patienten.

Vi vill att våra medarbetare ska vara delaktiga och ha inflytande över verksamheten. Vi arbetar med ständiga förbättringar och för oss är det viktigt att våra medarbetare känner stolthet över att arbeta i Primärvården Västerbotten.

Vår målsättning är att vården inom Primärvården Västerbotten ska vara säker och alltid av bästa kvalitet. Vi arbetar aktivt med att tillvarata medicinska resultat och förbättra patientsäkerheten. Fortbildning av våra medarbetare är en naturlig del av vårt kvalitetsarbete.

Hälsocentraler

Våra hälsocentraler är bemannade med vanligt förekommande yrkesgrupper som exempelvis läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, rehabiliteringspersonal, beteendevetare, medicinska sekreterare och dietister. Det finns specialmottagningar för inkontinens, diabetes, blodtryck och astma. Vid flera av våra hälsocentraler finns även familjecentraler som har ett nära samarbete med kommunen. Här samverkar MVC, BVC, öppen förskola och familjerådgivning.

Sjukstugor

Våra sjukstugor finns i Dorotea, Malå, Sorsele, Storuman, Tärnaby, Vilhelmina och Åsele. Här finns läkarmottagning med distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, MVC, BVC, sjukgymnastik, arbetsterapi, beteendevetare och medicinska sekreterare. På sjukstugorna finns även röntgenutrustning, ambulansverksamhet och akutvårdsavdelning med vårdplatser bemannade dygnet runt.

Möt våra medarbetare

Fördelar som anställd specialistläkare hos oss

 

 

 

Carina Larsson tf enhetschef för kompetenss- och rekrytering
E-post
carina.larsson@regionvasterbotten.se