Hjärtcentrum i Umeå

Vill du ha ett spännande, intressant och utvecklande arbete och bidra till Sveriges bästa hjärtsjukvård?

Vi kan erbjuda dig ett intressant och utvecklande arbete på ett av Sveriges främsta centrum för hjärtsjukvård. Norrlands universitetssjukhus rankades av Dagens Medicin som landets bästa universitetssjukhus 2016 och den medicinska kvaliteten i vården vid Hjärtcentrum utmärkte sig som etta i kategorin hjärtsjukvård.

Vårt mål är att skapa den bästa vården för hjärtsjuka i norra Sverige. Vi har högspecialiserad hjärtsjukvård och ett övergripande ansvar för länets patienter. Vi utreder, behandlar och opererar patienter med sjukdomar i hjärtklaffar, kranskärl och lungor. Vi bedriver också ECMO-verksamhet.

Hög kvalitet

Genom att vi samarbetar över gränser, har effektiva vårdkedjor, arbetar med ständig förbättring och har en kompetent personal kan vi erbjuda vård av mycket hög kvalitet. I nära samarbete med universitetet bedriver vi forskning, utveckling och utbildning.

I Hjärtcentrum ingår thoraxkirurgi, kardiologi samt klinisk fysiologi och Centrum för kardiovaskulär genetik.

Vi har en utredningsavdelning, två vårdavdelningar, två intensivvårdsenheter, en operationsavdelning samt laboratorier för hjärtröntgen/PCI och invasiv arytmiverksamhet. Vi har öppenvårdsmottagningar med läkare och specialistsjuksköterskor. På klinisk fysiologi bedriver vi bland annat avancerad ultraljudsdiagnostik där biomedicinska analytiker arbetar självständigt och i nära samarbete med forskare.

400 anställda

Vi är drygt 400 medarbetare. Det är medicinska sekreterare, undersköterskor, fysioterapeuter, kurator, vårdadministratörer, biomedicinska analytiker, sjuksköterskor, läkare samt ett antal funktioner med specialuppdrag.

Det finns många möjligheter till fortbildning samt individuella karriärvägar för både läkare och andra yrkesgrupper. Vi har ett aspirantprogram för blivande intensivvårdssjuksköterskor och en kardiologiutbildning för sjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Vi har ett flertal disputerade medarbetare och många doktorander. Forskning bedrivs av fysioterapeuter, sjuksköterskor inom olika områden, biomedicinska analytiker och läkare.

Vi erbjuder våra medarbetare en arbetstidsmodell med önskeschema. Vi arbetar kontinuerligt för en god arbetsmiljö utifrån vårt goda samarbete och positiva klimat.

Carina Bäckman Verksamhetschef
E-post
carina.backman@regionvasterbotten.se
Telefon
090-785 23 82
Elin Gustafsson HR-partner
E-post
elin.gustafsson@regionvasterbotten.se
Telefon
090-785 37 34