Alva kultur

Alva kultur är ett centrum för kultur i vården och återfinns på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

”Röd orkidé” av konstnären Monica Larsson. Foto: Ann Helen Littbrand
”Röd orkidé” av konstnär Monica Larsson.
Foto: Ann Helen Littbrand

Alva är en mötesplats som inrymmer ett bibliotek och ett konstgalleri samt anordnar olika kulturarrangemang.  Patienter, anhöriga och anställda inom Region Västerbotten ges här möjlighet till miljöombyte, rekreation och upplevelser.

Alva kultur medverkar till att utveckla nätverk inom och mellan kultursektor och vårdsektor för att främja kulturell växtkraft, mångfald och ökad hälsa i Västerbottens län. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter inom de tre sjukhusen och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom Region Västerbotten.

Alva kultur ligger i by 1D, mellan apoteket och centralhallen. Välkommen!

Det digitala biblioteket

Välkommen att använda våra digitala resurser. Passa på att läs eller lyssna på en e-bok, du hittar dem via länken nedan.

 

Promenad med inspiration av konst

Kanske för att du behöver lite luft, känna en sommarbris eller ett snöfall mot ditt ansikte. Kanske för att du behöver rörelse eller vill leka mitt bland konsten. Kanske för att samla dina tankar eller mötas i ett samtal. Kanske äter du lunch ute i sällskap av en bok eller så besöker du några konstverk.

Promenadstråket kan du ta del av även om du inte orkar gå så långt eller kör rullstol. Sittplatser där du kan vila finns markerade.

Mer information och karta