En god jul med buss och gods

Under jul- och nyårshelgerna rullar Länstrafikens bussar nästan som vanligt. Samtidigt hanteras mängder av paket, både julklappar och företagspaket av personalen vid Bussgods. Allt för att ge länets medborgare en så bra service som möjligt.

bussgods
Hans Fjellström, Dennis Malmborg och Tomas Johansson på Bussgods har fullt upp under julhelgerna. Foto: Jan Alfredsson

I Bussgods lokaler, strategiskt belägna mellan järnvägsstationen och busstationen i Lycksele, är aktiviteten intensiv.

Under december 2018 skickades totalt 9 950 paket och under jul- och nyårshelgen samma år hanterades närmare 5 000 paket. De allra flesta är paket som skickas av företag och inget tyder på att antalet blir färre detta år.

Effektiv sortering

En buss med gods har nyss anlänt och Tomas Johansson, Dennis Malmborg och Hans Fjellström sorterar vant och effektivt de paket som anlänt.

Det gäller att snabbt med lastbil leverera ut allt till kunderna i Lycksele med omnejd, innan nästa buss kommer in.

– Efter en dag som till exempel Black Friday eller så här inför jul är det extra mycket paket, berättar Tomas Johansson innan han tar tag i nästa paket i gallervagnen.

Andra busstider

Under jul och nyår, skollov och storhelger kan busstrafiken i Västerbotten ha ändrade körtider. Julen är en typisk storhelg då alla resenärer behöver vara extra uppmärksamma på hur bussarna går.

Julafton infaller i år en tisdag och trafikeras som en lördag. Juldagen och annandagen trafikeras som en söndag. Nyårsafton, som också är en tisdag, trafikeras som en lördag och nyårsdagen som en söndag.

Hängde du med? Ett enklare och säkrare sätt att hitta de rätta avgångs- och ankomsttiderna finns i din mobil.

Sök i appen

– Det bästa tipset är att söka i mobilappen Tabussen.nu för att få aktuell tid för din resa. Tiderna finns också i vår reseplanerare på www.tabussen.nu, berättar Nina Lindberg, kommunikationsansvarig vid Länstrafiken i Västerbotten.

Fakta: Länstrafiken i Västerbotten AB ägs av Region Västerbotten och upphandlar kollektivtrafiken i länet. Länstrafiken äger inga egna bussar och har inga chaufförer anställda utan anlitar trafikföretag med egna bussar och personal. Bussgods Västerbotten är ett dotterbolag till Länstrafiken och bedriver verksamhet vid Umeå, Skellefteå och Lycksele busstationer.

Tillbaka till nyhetslistan