NYHETER 2019-08-15

Elarbete avslutat

Uppdatering: Elarbetet är avslutat.

Norrlands universitetssjukhus har gått upp i stabsläge på grund av ett strömavbrott som orsakades av brand i en strömskena runt 04-tiden i morse. Strömmen kom tillbaka i berörda byggnader kl 06.15, men det finns fortfarande risk för nya strömavbrott.

I nuläget är framförallt en röntgenavdelning påverkad. Inga planerade undersökningar kan utföras under dagen. Patienter som berörs kommer att meddelas av röntgenpersonal.

Arbete pågår med att åtgärda problemen.

Uppdatering kl 15.04

Just nu är det inga störningar med anledning av morgonens strömavbrott, förutom att röntgens verksamhet fortfarande är begränsad till viss del; endast akuta undersökningar kan göras under dagen. Ett 50-tal patienter som hade inplanerade tider för röntgenundersökningar har fått skjuta på sina besök.

Sedan strömmen kom tillbaka kl 06.15 pågår arbete med att säkerställa strömförsörjningen. Under kvällen förväntas återkoppling om hur arbetet har gått.

Uppdatering kl 19.14: Elarbetet vid Norrlands universitetssjukhus är avslutat

Det elarbete som behövde göras efter morgonens strömavbrott är nu avslutat. Nu är sjukhusets ordinarie kapacitet återställd och verksamheten återgår till det normala.

Parallellt med detta har det under dagen funnits störningar i datasystemet för hantering av blod och blodprodukter. Sedan 14.45 fungerar detta normalt.

Norrlands universitetssjukhus är inte längre i stabsläge.

 

Presskontakt

Lisa Sturesson
070-232 1107

Tillbaka till nyhetslistan