De blir områdeschefer i nya sjukvårdsorganisationen

Nu är det klart med rekryteringen av områdeschefer för den nya hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Västerbotten.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen. Bland många kompetenta sökande har vi nu anställt sex erfarna ledare vilket ger oss goda förutsättningar att bygga den nya organisationen och klara vårt breda uppdrag, det vill säga att ge både god, nära och högspecialiserad vård till västerbottningarna och hela norra regionen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa.

I samband med bildandet av Region Västerbotten den 1 januari 2019 gjordes förvaltningsstrukturen om och för hälso- och sjukvården samlas nu primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning under hälso- och sjukvårdsnämnden. Den nya organisationen består av tre geografiska närsjukvårdsområden, två länssjukvårdsområden samt ett område för tandvården.

Efter avslutad rekryteringsprocess är det nu klart vilka personer som fått tjänsterna som områdeschefer.

Områdeschef Tandvård
Anna-Maria Stenlund Berggren. Kommer närmast från ett uppdrag som tillförordnad tandvårdsdirektör i Region Västerbotten. Tillträder den 1 mars.

Områdeschef Närsjukvård Lycksele/Södra Lappland
Peter Berggren. Kommer närmast från ett uppdrag som verksamhetschef för Glesbygdsmedicinskt centrum i Storuman. Tillträder den 1 mars.

Områdeschef för Närsjukvård Skellefteå
Camilla Andersson, kommer närmast från ett uppdrag som chef för verksamhet och utveckling inom division Närsjukvård i Region Norrbotten. Tillträder den 15 april.

Områdeschef för Närsjukvård Umeå
Jennie Liling Ståhl. Kommer närmast från ett uppdrag som områdeschef för opererade och onkologisk verksamhet i Region Örebro län. Tidigare bland annat chef för verksamhetsområde Medicin i Västerbottens läns landsting. Tillträdesdatum är ännu inte klart.

Områdeschef Länssjukvård område 1
Magnus Hedström. Kommer närmast från ett uppdrag som verksamhetschef vid Hjärtcentrum i Region Västerbotten. Tillträder den 1 mars.

Områdeschef Länssjukvård område 2
Ulrica Bergström. Kommer närmast från ett uppdrag som verksamhetschef vid Rörelseorganens centrum i Region Västerbotten. Tillträder den 1 mars.

Fakta

Mer information om den nya hälso- och sjukvårdsorganisationen samt vilka enheter som ingår i de olika områdena finns att läsa här:

mynewsdesk.com/se/regionvasterbotten/pressreleases/klart-med-ny-organisation-foer-vaarden-2814884

 

Tillbaka till nyhetslistan