Nyheter

28 apr 2023

Primärvårdsjouren i Umeå stänger under drygt åtta veckor i sommar

Nu är det beslutat att primärvårdsjouren i Umeå håller stängt från och med den 19 juni till och med den 15 augusti. Patienter med akuta besvär hänvisas till sin hälsocentral på dagtid. Om man råkat ut för ett allvarligt olycksfall eller en plötslig svår sjukdom vänder man sig till akutmottagningen.

27 apr 2023

Sammanfattning från regionfullmäktige den 25–26 april

Fullmäktige i Region Västerbotten har sammanträtt, läs en sammanfattning av några av besluten i bifogad sammanfattning.

26 apr 2023

Tv-serie på Norrlands universitetssjukhus

Den 25 maj har en dramaserie premiär där en stor del av handlingen kretsar kring Norrlands universitetssjukhus. Då börjar Fejkpatient, en dramaserie på C More, att sändas.

25 apr 2023

1177 uppskattad tjänst av invånarna i Västerbotten

1177 är ett känt varumärke i Västerbotten och användarnas vilja att rekommendera 1177 till andra fortsätter att vara hög.

25 apr 2023

Nu kan du se regionens platsannonser igen

Leverantören Visma recruit hade tekniska problem som påverkade regionens platsannonser, men nu är problemet löst.

20 apr 2023

Regionfullmäktige sammanträder i Umeå den 25–26 april

Regionfullmäktige sammanträder i Umeå den 25–26 april. Följ mötet via sändningen här på regionens webbplats.

20 apr 2023

Fortfarande möjligt att få en påfyllnadsdos i vår

Från och med juni kommer möjligheten att vaccinera sig mot covid-19 vara kraftigt begränsad tills det är dags för höstens påfyllnadsdos. Region Västerbotten vill därför påminna de som rekommenderas en påfyllnadsdos i vår att vaccinera sig medan det fortfarande är möjligt.

18 apr 2023

Sammanfattning från hälso- och sjukvårdsnämnden den 18 april

Idag sammanträdde hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Västerbotten för att bland annat besluta om inrättandet av ett centrum mot våld i södra Lappland, ett yttrande över en granskning av handlingsplan för bemanning av barnmorskor inom förlossningsvården samt plan för ambulanssjukvården. Läs en sammanfattning av nämndens beslut.

18 apr 2023

Innovationsarbete viktigt för att framtidssäkra svensk hälso- och sjukvård

Sverige är ett ledande innovationsland. Men vad innebär innovationsarbete i den offentliga sektorn och varför är det viktigt?

17 apr 2023

Digital kompetens – en demokratifråga i Örnsköldsvik

Örnsköldsviks kommun tog fram en genomarbetad policy och strategi för digitalisering, med fem starka målbilder, men digitaliseringschefen Jens Danielsson såg att det fanns mycket kvar att göra. Förståelse, helhetssyn och demokrati är några av nyckelorden som leder arbetet för att få med alla på tåget.