Nyheter

27 okt 2023

De får Region Västerbottens medel för postdoktoral meritering 2024

Tio medarbetare i början av sin forskningskarriär har nu tilldelats Region Västerbottens ettåriga forskningsanslag. En av dem är neurologen David Bäckström, som forskar på Parkinsons sjukdom och andra Parkinsonliknande sjukdomar med syfte att förbättra tidig diagnostik och behandling.

26 okt 2023

Upphandlingen kring förlossningen i Lycksele avbryts

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade vid ett extrainsatt sammanträde under torsdagen att avbryta upphandlingen rörande förlossningsverksamheten vid Lycksele lasarett. Anledningen är att det vid anbudstidens utgång endast fanns ett giltigt anbud, vilket inte nämnden ser som önskvärt ur konkurrenshänseende. Nu inleder verksamhetsledningen i Lycksele ett intensivt rekryteringsarbete efter såväl egen personal som hyrpersonal, med ambitionen att åter kunna starta upp förlossningsavdelningen i egen regi i slutet av januari 2024.

26 okt 2023

Marit Shirin Carolasdotter får internationellt stipendium för dans/koreografi

Dansare och koreograf Marit Shirin Carolasdotter, verksam i Västerbotten, tilldelas Barents Scholarship for Cultural Cooperation. Stipendiet på 10 000 euro uppmärksammar och uppmuntrar konstnärlig kvalitet och gränsöverskridande samarbete i Barentsområdet.

25 okt 2023

Följ med sjuårige Viggo på quiz-premiär

Var sitter Emil när han gjort hyss och vad heter staden där Lasse-Maja bor? Det är frågor som ställs längst med väggarna inne på Skellefteå lasarett. Lekterapin har tillsammans med sjukhusbiblioteket skapat en quizrunda för att bidra till inlagda barns välmående och fysiska aktivitet. Det blir mycket att hålla reda på när droppställningen ska med på äventyret. – Jag har haft så jobbigt och alla de här frågorna fått mig på så bra humör, säger ett av barnen som deltog på premiärrundan.