Tack för din omtanke!

Med gemensamma krafter, omtänksamhet och tålamod hjälps hela länet åt att bromsa spridningen av covid-19. Nu startar regionens kampanj ”Omtanke” för att ytterligare stärka de viktiga råden för att tillsammans åstadkomma en minskning av smittan.

Biträdande smittskyddsläkare Gunilla Persson och kampanjen Omtanke.
Biträdande smittskyddsläkare Gunilla Persson och kampanjen Omtanke. Foto: Jan Alfredsson

För att bromsa spridningen av coronaviruset är det viktigt att alla följer råden från Folkhälsomyndigheten. Det handlar bland annat om att tvätta händerna, hosta och nysa i armvecket och stanna hemma när man är känner sig sjuk. Det är också mycket viktigt att undvika nära kontakt med andra och i alla sammanhang hålla avstånd till andra människor.

– Nu är det viktigt att alla följer råden, tar ansvar för att skydda de äldre och bromsa smittspridningen. Vi vill med kampanjen påminna om vikten av att tillsammans hjälpas åt och samtidigt tacka alla som visar omtanke och följer råden, säger Gunilla Persson, biträdande smittskyddsläkare vid Region Västerbotten.

Budskap på flera språk – i hela länet

Kampanjen kommer att visas i ett flertal medier och på fem olika språk.

– Vi hoppas att man ska mötas av ett varmt budskap i hela länet. Tack för din omtanke! Tillsammans bromsar vi smittan. Syftet är att ge kraft att orka hålla ut och följa råden över en lång tid, säger Malin Åberg, kommunikationsdirektör på Region Västerbotten.

Kampanjen kommer att synas i hela länet, i tidningar, informationsblad i olika kommuner, bussar i Skellefteå och Umeå, digitalt och i sociala medier.

Mer information om covid-19 på regionens webbplatser och sociala medier

Utöver kampanjen arbetar Region Västerbotten med olika informationsinsatser till invånare med anledning av covid-19:

På våra Facebooksidor kommunicerar vi löpande om covid-19:

Tillbaka till nyhetslistan