NYHETER 2023-10-18

Heimdall flyttar hem – med nyskriven låt

Skellefteås centralaste hälsocentral håller stängt mellan den 19 och 23 oktober för att flytta tillbaka till sina ordinarie lokaler på Köpmangatan 15. Lagom till hemvändningen släpps en nyskriven låt av personal på hälsocentralen. – Vi vill förmedla att vi är tillbaka och fira lite att vi flyttar "hem" igen. Låten är klämkäck och lätt att minnas, säger sjuksköterskan och låtskrivaren Karl Hartelius.

Det var i juni som Heimdall, Skellefteås mest centrala hälsocentral flyttade upp till sjukhusområdet. Luftkvaliteten behövde förbättras och i lokalerna fanns både renoverings- och förbättringsbehov.

– Ur ett arbetsmiljöperspektiv var det en nödvändighet att få den här förändringen gjord, säger avdelningschefen Monica Steinwall.

Patienter slipper frysa

Personal och patienter möts nu av ny ventilation och nya ytskikt.

 – Det känns ju fantastiskt bra då vi vet att många av våra listade patienter bor i centrala stan och har haft svårigheter att ta sig upp till sjukhusområdet, säger Monica Steinwall som är avdelningschef för Heimdalls hälsocentral.

Den infektionsmottagning som tidigare varit en tillfällig barack har nu integrerats i de ordinarie lokalerna som öppnar den 24 oktober.

– När det gäller infektionsmottagningen så slipper nu patienterna stå ute och frysa i väntan på undersökning och personalen slipper ta på sig utomhuskläder för att komma till patienten.

"Hem till Heimdall"

Låten då? Den är skriven av sjuksköterskan Karl Hartelius som jobbar på Heimdalls hälsocentral. Han är också den som sjunger låten tillsammans med underläkaren och kollegan Emelie Meyer.
– Idén kom en kväll i soffan med gitarren i knäet. Emelie hade myntat uttrycket "Hem till Heimdall" tidigare på dagen, och jag blev lite inspirerad, säger Karl Hartelius.

För patienter med vårdbehov listade på Heimdall

Om du har behov av kontakt med vården under perioden 17–23 oktober hänvisas du ta följande kontakt:

  • Akuta ärenden vid fara för liv hänvisas till 112.
  • Övriga akuta ärenden hänvisas till 1177:s telefonrådgivning för bedömning om tid på annan hälsocentral.

 

Video, text och fotomontage: Daniel Marklund
Musik: Karl Hartelius
Sång: Karl Hartelius och Emelie Meyer

 

Tillbaka till nyhetslistan